Metrotek og Daimex finner sammen

Metrotek og Daimex finner sammen – til det beste for kunden!

Siden 2018 har Daimex vært hovedaksjonær i Metrotek, og siden den gang er det blitt lagt planer og forberedelser for hvordan begge selskaper skal få mest mulig ut av den felles kompetansen og bredde de nå besitter.

Fra tidligere har Daimex AS lang og bred erfaring med skinnegående materiell der de bistår sine kunder med utleie av fagkompetanse, Leveranse av turn key prosjekter, interiør arbeid på tog, utvikling av erstatningselektronikk og erstatningskomponenter samt reparasjon av styrings- og kraftelektronikk. Daimex holder i disse dager på å oppgradere interiøret på noen tog vogner for VY til deres Pluss konsept. Vi leverer og installerer nye stoler, bord, skap, kaffemaskiner, bagasjesikring , sofa og veggpaneler. Ta en titt på denne linken https://www.vy.no/aktuelt/oppgradering-til-pluss Vi er per i dag en total leverandør til den skinnegående bransjen.

Daimex er store på leveranse av reservedeler til skinnegående material. Elektro, elektronikk, mekaniske deler og interiørdeler.

Daimex AS har de siste årene opparbeidet en betydelig kompetanse på skinnegående arbeidsmaskiner, og er i dag servicepartner for SRS SjölandersAB og Huddig AB.

Daimex AS har i tillegg en unik elektronikkavdeling som reparerer det aller meste av både styringselektronikk og kraftelektroniske komponenter.

– Det er noe av dette som er så interessant sier daglig leder i Metrotek – Haakon Olsen, den fordelen av at vi nå besitter spisskompetanse også når det gjelder reparasjon av finelektronikk som TFT skjermer og LED skilter. Her er det muligheter for Metrotek å tilby sine kunder utbedret service og support, en mulighet til både å spare tid og penger ved at alt nå kan bli reparert lokalt her på Frogner. Dette til fordel for utstyr som eller ville blitt sendt til leverandøren for bytte, eller kjøp av nytt utstyr der garanti har utløpt.

Daglig leder i Daimex, Svein-Ingar Helland sier de ser mange synergier ved at man nå samlokaliserer. Det faktum at Metrotek er såpass godt etablert med kvalitetsprodukter til buss er både en trygghet og gir åpning også for våre kunder, produkter som allerede er «rail approved» er lett overførbare til både trikk og tog – sier han.

Helland forklarer også at Daimex allerede besitter kompetanse for feilsøking og reparasjoner der også sterkstrøm er involvert. Å utføre service på en trikk er direkte overførbart til el-buss. En el-buss er vel som å regne som en trikk på hjul, smiler Helland. Som også legger til at pantografer også er noe Daimex har god erfaring fra.

Olsen sier at han tror mid-life upgrade kan være meget aktuelt for noen av Metroteks kunder. Han presiserer at det enda ikke er avklart hvorvidt elektriske busser fra blant annet Kina vil bli fulgt opp i Norge når det gjelder service og feilsøking, men at man nå ønsker å informere alle involverte parter om at det nå finnes muligheter til å knytte til seg en lokal partner på dette i Norge.

– Lokalene på Frogner er store og romslige, det pågår fortsatt litt tilpasning – men i løpet av en liten periode vil alt være klart for å huse begge selskaper. Da er planen å invitere kunder og samarbeidspartnere for innvielse, for å vise hvordan vi har fått det – men mest av alt vise hva vi er god for! Avslutter Olsen.